Mi az a refraktométer és mit kell róla tudni?
A refraktométer egy optikai eszköz amivel könnyedén megállapíthatod a gyümölcsök, a cefre vagy a must cukortartalmát.
- borászok és pálinka készítő mesterek alapvető kelléke
- pontosabb és könnyebben kezelhető mint a hagyományos fokolók
- hosszú élettartamú, akár 50 évig is szolgálhat téged
- naponta akár több száz mérést is elvégezhetsz vele
KEZDŐ BORÁSZ VAGY PÁLINKAFŐZŐ VAGY? AKKOR EZT IMÁDNI FOGOD
Mit szólnál hozzá, ha mostantól nem kéne azon aggódnod, hogy..
BORÁSZ LÉTEDRE, PROBLÉMÁT OKOZ SZÁMODRA
- a szüret idejének pontos meghatározása
- a must cukortartalmának mérése
- bor várható alkohol tartalmának meghatározása
PÁLINKA KÉSZÍTŐKÉNT, PROBLÉMÁT OKOZ SZÁMODRA
- a cefrébe szánt gyümölcs cukortartalom mérése
- a cefréd cukortartalmának ellenőrzése
- az erjedés végének meghatározása
és ahhoz mit szólnál…
Ha olyan eszközt kapnál kézhez, amit a borász és pálinka készítő képzések oktatói kötelezővé tesznek, mert:
- Nélkülözhetetlen a borászati és pálinkakészítési folyamatoknál
- Gyorsan és egyszerűen megállapítható vele bármilyen gyümölcs cukortartalma
- Pár csepp gyümölcsléből elvégezhető vele a mérés
Ráadásul ezt az oktatók által javasolt újdonságot elég csak 50 évente 1x megvenni!
Igen, jól gondolod: akkor ez azt jelenti, hogy ez az kis műszer akár örökölhető is apáról fiúra. Hiszen ha csak nem törik össze vagy ejtik kőre vagy betonra, akkor akár egy emberöltőt is szolgálhat gazdájának! Nincs benne semmi olyan kopó alkatrész, ami idővel cserét igényelne és nem is nem olyan törékeny, mint egy üveg úszós fokoló.
Végre olyan életed lehet ezzel a kis készülékkel, amiben:
- Megtudod pontosan mérni a termésed melyik része érett meg a szüretre, és melyikre kell még várnod
- Egyszerűen ellenőrizheted majd vele a szőlő érésének folyamatát, és tervezheted előre a szüretet
- Nem rontod el vele a pálinkádat, nem megy veszteségbe a fáradságos munkád, mert megfelelő cukortartalmú cefréd indítasz
- Mind a must, mind a cefre erjedési folyamatát nyomon tudod majd követni és mérésekkel tudod majd alátámasztani a folyamat lassulását vagy leállását!
- Több vidám pillanatod lesz a munkád gyümölcsének elfogyasztása során!
És, hogy mi ez a műszer, amivel ennyi mindent elvégezhetsz? Te életedet 2016 őszén egy refraktométer fogja szebbé varázsolni!
Mi is pontosan az a refraktométer?
Nézd meg közelebbről a refraktométert:
- Szakemberek által ellenőrzött, jóváhagyott és javasolt. A Magyar Borkönyv is ajánlja!
- Egyszerű, gyors, és kényelmes mérési folyamat
- A műszert egy erre speciálisan kifejlesztett tárolódobozban, kis helyen, biztonságosan tárolhatod.
- Terepen (a szőlősben, gyümölcsösben, a tőkénél vagy a fa alatt) is elvégezhető vele a mérés
- Nem csak gyümölcslevekben alkalmazható cukortartalom mérésre, hanem bármilyen cukros oldatban egészen 40% BRIX-ig.
Én is szeretnék egy refraktométert!
Hol vehetem meg?A TOP 4 indok, amiért szeretik a borászok és a pálinka készítők a refraktométereket:

Olyan adatokra is szert teszel majd refraktométert használva, melyekre a hagyományos fokolóval nem tudnál. Most már nem csak a tőke napos oldalán lévő fürtök cukortartalma lesz mérhető, hanem az északi árnyékos oldalon lévőké is. Így biztosan megtudod majd állapítani a szüret kezdetének időpontját.

Ha figyelembe vesszük, hogy egy refraktométert akár több tíz éven keresztül is használhatsz, ebből adódóan akár több tízezer mérést is elvégezhetsz vele, így az egy mérésre vetített összeg nevetséges alacsony. Ehhez képest a készülékből kinyert információ és tudás értéke óriási!

Sokkal egyszerűbben és gyorsabban kivitelezhető vele a cukormérés a mustban,cefrében, mint egy üveg fokolóval. Nem kell pepecselned a mérőcilinderek megtöltésével, vagy kivárni az úszó megnyugvását! Mérés után pedig csak egy száraz kendővel kell letörölnöd, és már jöhet is a következő!

Mivel egyszerűen és bármikor elvégezhető a mérés, felhasználóként sokkal többször fogsz vele mérni, így több információt szerzel és kevesebbet hibázol! Sokkal jobb minőségű végterméket fogsz produkálni, és ha mindent jól csináltál, akár nagyobb mennyiségben is!
Választható csomagok
Jelenleg tekintettel arra, hogy itt a Szüret ideje, elérhetővé tettünk egy különleges Szüreti EXTRA csomagot,
ami csak limitált ideig (7nap) érhető el, csapj le rá most, mielőtt újra felemelkedik az ár!
Most 55% kedvezménnyel Tiéd lehet a legnépszerűbb csomagunk!
Siess! A készleten lévő mennyiség már csak: 3 db
Az Szüreti EXTRA csomagot még ennyi ideig rendelheted meg:
Ezután ezt a különleges csomagot csak jövő Szeptemberben tudod majd megrendelni…
Ne várj a következő hónapig, mert már késő lesz!
Amíg NINCS Refraktométered:
- Hibás döntéseket hozol, és emiatt folyamatosan pénzt veszítesz
- Életed értékes perceit fecséreled el elrontott termékek előállitásával
- Nem élvezed a munkádat, mert körülményes módszereket alkalmazol
- Nem tudod irányítani a folyamatokat, ezért benned van a kudarctól való félelem
Ha már VAN Refraktométered:
- Több pénz marad a családi kasszában, mert nem pazarlod el félresiklott próbálkozásokra
- Több boldogságod lesz az életben, mert végre érezni fogod a tudás hatalmát
- Kezedbe veszed az irányítást a folyamatok felett, és rájössz hogy ez jó!
- Legyőzöd a félelmeidet, magabiztosságra teszel szert
Mit mondanak a szkeptikusok a refraktométerről és miért NINCS igazuk?
Minek mérnék én cukortartalmat? Nagyapám se tette, mégis tudott bort/pálinkát készíteni!
Biztosan voltak olyan évek, amikor nagyapáinknak is összejött minden, és sikerült jó bort vagy pálinkát készíteni mérés nélkül. De arról ők sem dicsekedtek, hogy hány hektoliter bort/pálinkát kellett kiöntenie, mert fogyaszthatatlan volt. És persze a minőséget sem tudjuk visszamenőleg felmérni… A mérésekkel csökkenthető a rossz végtermék megjelenésének esélyét.
Van nekem egy fokolóm! Azzal is megtudom mérni…
Az ilyen válasz, annak a jele, hogy az illetőnek még nagyon sokat kell tanulnia a folyamatok ellenőrzésének fontosságáról. A fokolóval csak ritkán lehet mérni, időigényessége miatt, és ez közel akkora hatékonyságot jelent fel, mintha nem is mérnénk semmit. Csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha folyamatosan ellenőrizzük a cefre vagy must cukortartalmát!
Ez biztos baromi drága!
Pár üvegnyi bor, vagy pálinka árából, most évtizedekig működő refraktométert kapsz, ami többszörösen visszahozza az árát. A rossz bor vagy pálinka tényleg baromi drága, hiszen nem csak az alapanyagok vesznek kárba, hanem energiánk, munkánk, örömünk, amiket nem lehet pénzben mérni.
IGEN, Megvásárolom a refraktométert! elkezdem alkalmazni a tudományos módszereket. Tudom, hogy ez egy jó befektetés, ami egy szezon alatt meg fog térülni és akár 50 évig csak nyereségem lesz belőle. Ezzel, eredményesebbé teszem tevékenységemet, szomszédaim, ismerőseim barátaim irigykedve fogják nézni eredményeimet, és tőlem fognak tanácsot kérni borászati vagy pálinka készítési folyamatokról, mert hisznek tudásomban , amit minőségi boraimmal vagy pálinkámmal tudok alátámasztani!.
Most 55% kedvezménnyel Tiéd lehet a legnépszerűbb csomagunk!
Siess! A készleten lévő mennyiség már csak: 3 db
Mit fogsz mondani ha elkezded használni a refraktométert?
A párodnak ezt fogod mondani:
Ha a szomszédod megkérdezi, hogy mi ez a kukker amit használsz...?!
És magadnak ezt fogod mondani:
Van esetleg még kérdésed amire nem kaptál választ? Írj nekünk bátran, válaszolunk!
E-mail címünk:
Munkanapokon 24 órán belül válaszolunk leveledre, írj nekünk nyugodtan.