modern-gazda-1

Hogyan javíthatod a borod minőségét, még akkor is ha előtte sosem végeztél méréseket?

A hazai piacon kapható legjobb készlet, amit érdemes beszerezned, mielőtt belevágsz a szüretbe

Hova küldhetjük
a Te Készletedet?

untitled-design4

Már becsomagoltuk neked, hova küldhetjük futárral,
48 órán belül?

Még ennyi készlet érhető el: 7 db

Mire is van szükséged, ha igazán komolyan gondolod?

  • Refraktométerre –> cukortartalom méréshez
  • pH-mérőre –> a bor pH változásainak a követésére
  • reagensekre és megfelelő laboreszközökre –> a must és a bor savtartalmának a mérésére
  • reagensekre és laboreszközökre –> a must és a bor szabad kénessavtartalmának a mérésére

Mit szólnál hozzá, ha mostantól nem kéne azon aggódnod, hogy..

grapes-grape-clipart-grapeclipart-fruit-clip-art-photo-2

BORÁSZ LÉTEDRE, PROBLÉMÁT OKOZ SZÁMODRA…

  • a szüret idejének pontos meghatározása
  • a must cukortartalmának mérése és beállítása
  • bor várható alkohol tartalmának meghatározása
  • a helyes (elégséges és nem túlzott kénezés
  • bor várható savtartalmának meghatározása
  • lehetséges savtompítás véghezvitele
  • a bor minőségének javítása

red-wine-312731_960_720

és ahhoz mit szólnál…

Ha olyan eszközüket kapnál kézhez, amit  a borász képzések oktatói kötelezővé tesznek a diákoknak, mert…

A kézi refraktométer segítségével:

  • Gyorsan és egyszerűen  megállapítható a szőlő cukortartalma
  • Pár csepp szőlőléből elvégezhető vele a mérés
  • A második skála segítségével, egyből látható a bor várható alkoholtartalma

DSC_6790

A pH mérő segítségével:

  • Precízen (0,01 pH pontosság) megmérhető a bor pH értéke

  • Pontosan értékelhető a kéndioxid mérések eredménye, mivel a borban lévő molekuláris kéndioxid mennyisége függ pH értéktől

  • Digitális, kétpontos kalibrálás egy gombnyomással elindítható.

A  borteszt segítségével:

  • Egyszerűen elvégezhető a must és a bor sav-titrálása
  • Kontrolálható a kénezés szintje
  • Tudni fogod, kell-e savtompítást végezni

dsc_6793kicsi

TUDÁSANYAG

Ha kételkednél ezen műszerek szükségességében, akkor jöjjön egy gyakorlati példa a belső továbbképzési anyagunkból..

  • A szőlő optimális szüreti időpontja kihatással lesz a bor minőségére. Harmonikus bor csak a megfelelő cukortartalom és savtartalom mellett alakulhat ki.
  • PÉLDA: Egy  21 BRIX% cukortartalmú szőlő 10 g/l savtartalommal, harmonikus bort produkálhat.
  • De ilyen cukortartalom mellett magas a savtartalom ,  12-16 g/l, akkor még várjunk a szürettel. A borokban lévő savak, ha megfelelő arányban és mennyiségben vannak, akkor növelik a bor minőségét.

    A kelleténél több  sav diszharmóniát okoz és rontja a bor minőségét : 6 g/l savtartalom alatt a bor lágy ( lehet hogy savazni kell), 6 – 9 g/l között harmonikus, e fölött már savas, kemény bornak tekintjük. Általában a 12 g/l savtartalmú borokat már kezelni kell , savtompítási céllal.

science-512

  • A kén-dioxid (SO2) hozzáadásának egyik fontos célja az oxidáció elkerülése. Oxigén jelenlétében a SO2 a borban megtalálható fenoloknál hamarabb oxidálódik, ezen kívül csökkenti azon enzimek aktivitását, amelyek barnulást és egyéb problémákat okozhatnak.
  • A legjobban a molekuláris kéndioxid biztosítja a bor védelmét. Ha a körülményektől függően kéndioxidot adunk a borhoz, akkor annak egy része azonnal kötötté válik.A borban található molekuláris SO2 mennyisége függ a szabad SO2-től, valamint a pH-értéktől.

    Példa:  3,2 pH esetében 0,8 mg/l molekuláris SO2 biztosításához 22 mg/l szabad SO2 szükséges,de már  3,5 pH esetében ez az érték 43 mg/l , ami gyakorlatilag kétszerese az előző értéknek!.

vector_389_14-512

A TOP 4 indok, amiért szükséged van erre a borászati csomagra:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Olyan fontos mérési adatokra teszel te is majd szert a készlet műszereivel és eszközeivel, melyekre idáig  üveg mustfokolós játékot folytató, régimódi borászként, soha nem is tudtál volna mérni. Nem csak egy paramétert (mustfok) ismersz meg a bonyolult biokémiai folyamatokból, amelyek a szőlőben, majd a mustban és borban végbemennek, hanem minden fontosabbat. Refraktométereddel a cukortartalmat már a tőkén megméred, pár csepp szőlőléből, akár a tőke északi oldalán is és egyből látod azt is, hogy milyen alkoholtartalmú bort tudsz majd csinálni belőle. A szüret kezdetét nem csak a cukortartalom alapján fogod megállapítani, de figyelembe veszed a szőlő savtartalmát is , így garantáltan harmonikus borokat tudsz előállítani. A must forrásának menetét a refraktométeres méréssel napra pontosan követheted, megállapítva a forrás sebességét és végét. Ezért ha szükséges, megfelelő élesztőkkel gyorsíthatod a folyamatot. Kénezést ellenőrizni tudod mérésekkel. Mivel mennyiségi adatokat kapsz, számodra egyszerű eldönteni, hogy mit is kell tenned, ha magas  kéndioxid tartalom a borban, vagy éppen fordítva- túl alacsony. A pH méréssel pontosítod a kéndioxid állapotát a borban, és igazi borászként mérésekkel állapítod meg, kell-e savtompítást végezni, levegőztetni, házasítani  stb. a borokat. Egy ilyen BORÁSZATI KÉSZLETTEL már mesterként végezheted a borászati tevékenységedet, belelátva a folyamatokba és irányítva azokat. Te határozod meg mi és hogyan történjen, nem pedig csak futsz az események után.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

AQAAAAAAA

Ha figyelembe vesszük, hogy egy refraktométert akár több tíz éven keresztül is használhatsz, ebből adódóan akár több tízezer mérést is elvégezhetsz vele, így az egy mérésre vetített összeg nevetségesen alacsony. Ehhez képest a készülékből kinyert információ és tudás értéke óriási! A pH-mérő cserélhető elektródát tartalmaz, amelyet gazdaságosan le lehet cserélni, ha már elöregedett, ezért éveken keresztül működhet. Egy ciklusban akár több száz mérést is elvégezhetsz a pH mérővel. Mennél többet mérsz, annál többet tudsz a rendszerről és annál pontosabban lépsz közbe , éppen akkor, amikor erre a szükség van. Nem kell fizetned laboratóriumi mérésekért nem kevés pénzeket és akkor kapod az eredményt, amikor épp szükséged van rá. Ez nagyon fontos és sok pénzt megér! Nincs idő tétovázni amikor lépni kell, mert tönkre mehet egy év munkája is, ha elrontod a folyamatot. Ha egy hordó bor is elromlik, már az is óriási veszteség, ezért kell időben meglépni a szükséges lépéseket. Bizonyított – a tudás a legnagyobb érték és abba érdemes befektetni!

AAAAAA

AAAAAAA

Refraktométerünkre 5 év garanciát vállalunk. Na persze, ha kalapáccsal széttöröd, akkor nem cseréljük  ki (:. Mivel egyszerűen és bármikor elvégezhető a műszerekkel és tesztekkel a mérés, felhasználóként sokkal többször fogsz vele mérni, így több információt szerzel és kevesebbet hibázol!  Sokkal jobb minőségű végterméket fogsz produkálni, és veszteségek nélkül! Minőségi borokat csak szakmai tudással, megfelelő kontrollal (mérésekkel biztosítva) és sok-sok munkával lehet előállítani. Mi a minőségi mérési eszközöket biztosítjuk számodra, a többi már tőled függ!

Click edit button to change this text.

4

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Egy kézi refraktométerrel sokkal egyszerűbben és gyorsabban kivitelezhető a cukormérés a szőlőben, mustban, mint egy üveg fokolóval. Nem kell pepecselned a mérőcilinderek megtöltésével, vagy kivárni az úszó megnyugvását! Mérés után pedig csak egy száraz kendővel kell letörölnöd, és már jöhet is a következő mérés! Jó érzés elővenni a mérőeszközeidet és egy fél óra múlva, már a mérési eredményekkel a kezedben eldönteni a következő szükséges lépés időpontját. Még az olyan bonyolult kémiai mérés, mint a titrálás is játéknak tűnik a borteszt-készlettel. Nem kell laborba szállítani a mintákat, majd várni az eredményre. Megnyugtató érzés, hogy ha valamiben kételkedsz, akkor gyorsan elvégzel egy mérést és már tudod is a tényeket.

Milyen előnyökkel fogsz indulni

Ha előrelátó borász leszel, és beszerzel mindent a szüret előtt..

  • A BORÁSZATI KÉSZLET segítségével te elvégezheted azokat méréseket, amelyeknek az alapján professzionálisan megalapozott döntéseket tudsz hozni a bor készítésének folyamata során.
  • Az alkalmazott módszerek nem mi találtuk ki, minden neves szakember alátámaszthatja állításainkat. A Magyar Borkönyv is ajánlja refraktometriát, pH-mérést, sav- és kéndioxid tartalom titrálásos meghatározását.
  • Egyszerűek és gyorsak mérési folyamatok. Elvégezhetőek otthoni körülmények között, nem kell várni a labor eredményekre és nem kell horribilis összegeket kifizetned értük.
  • A refraktométer és a pH mérő hordozható műszerek, akár telepi mérések is elvégezhetőek velük.
  • Mind a refraktométer, mind a pH mérő is univerzális készülékek. Alkalmazhatóak gyümölcsök leveinek a mérésére, cefre cukortartalmának és pH-értékének a mérésére. Felhasználhatóak gyümölcslevek készítésénél, más vizes oldatok ( ivóvíz, akvárium, medence, stb.) pH mérésére,  talaj pH értékének a meghatározására ( hígításos módszerrel 1 rész talaj+2 rész víz).

Bien Nacido Vineyards, Santa Maria, California The Miller family ( dad/stephen, mom/ladine, son/nicolas

Mit is fogsz pontosan kapni a Borász Mester Csomagban?

DSC_6790

1 db Refraktométer 

  • Értéke: 18.990 Ft, de a csomagban csak 13.490 Ft
  • Gyors és egyszerű cukortartalom mérés
  • Kemény fedelű tárolódobozban, a biztonságos tárolásért

aero

1 db pH mérő 

  • Értéke: 18.990 Ft, de a csomagban csak 13.490 Ft
  • megbízható pontosság, +/- 0,01 pH
  • AJÁNDÉK: 1 db tároló oldat és 2db kalibráló oldattal, a MAXIMÁLIS pontosságért!

aero

dsc_6793kicsi

1db Bor teszt készlet

  • Értéke: 9.840 Ft, de a csomagban 6890 Ft!
  • könnyedén megállapítható vele a szabankénes sav és a titrálható sav
  • 1db mérőhenger, és 4 különböző reagens

aero

ingyenes_szallitas

Ingyenes kiszállítás 

  • 1.500 Ft, de a csomagban 1 Ft!
  • Gyors házhoz szállítás 1 napon belül
  • Diszkrét csomagolás, utánvételes fizetési mód

aero

 

Még ennyi készlet érhető el: 7 db

1

2

A “Megrendelem” gomb lenyomásával élő, igazi rendelésed keletkezik, amelyet a következő 2 munkanapban a futár ki fog szállítani számodra és 34.790 Ft-ot kell majd fizetned a futárnál.

  • INGYENES szállítás
  • Utánvétes fizetés, készpénzben
  • 100% pénzvisszafizetési garancia
  • A megrendelő gomb lenyomásával elfogadod az ÁSZF-t

BORÁSZ MESTER CSOMAGOD AKTIVÁLVA! MÉG ENNYI IDŐD MARADT RENDELNI:

untitled-design4

58.490 Ft HELYETT csak 34.790 Ft

A futárnál kell fizetned majd készpénzben. Ebben már minden benne van, semmilyen rejtett vagy váratlan költséggel nem kell számolnod!

unnamed

Had vázoljam fel neked a jövődet

Ilyen lesz az életed, ha már te is rendelkezel majd Borászati Labor felszereléssel…

[/fusion_builder_column/]
[/fusion_builder_column/]
  • Megtudod pontosan mérni a termésed melyik része érett meg a szüretre, és melyikre kell még várnod
  • Egyszerűen ellenőrizheted majd vele a szőlő érésének folyamatát, és tervezheted előre a szüretet
  • Nem rontod el a borodat még a kezdetben, még a szüretkor, a must kezelésénél és nem megy veszteségbe a fáradságos munkád, mert te irányítod a folyamatokat és nem fordítva.
  • A must erjedési folyamatát nyomon tudod majd követni és mérésekkel tudod majd alátámasztani a folyamat lassulását vagy leállását. Ha szükséges közbe tudsz lépni.
  • A bor érése közben mérheted a savtartalmát, kéndioxid tartalmát, pH értékét és pontosan meghatározod a megfelelő kezelés szükségességét
  • Több vidám pillanatod lesz a munkád gyümölcsének elfogyasztása során!

Young vintner is harvesting grape

Ne várj vele sokáig, mert már késő lesz!

Amíg NINCS  Borászati-Készleted:

  • Hibás döntéseket hozol, és emiatt folyamatosan pénzt veszítesz
  • Életed értékes perceit fecséreled elrontott termékek előállítására, mert gyakran hibázol
  • Nem élvezed a munkádat, mert körülményes módszereket alkalmazol
  • Nem tudod irányítani a folyamatokat, ezért feszült és rosszkedvű vagy, benned van a kudarctól való félelem
  • Irigykedsz a szomszédodra, aki bezzeg valahogyan mindíg jobb bort készít

Ha már VAN Borászati-Készleted:

  • Több pénz marad a családi kasszában, mert nem pazarlod el félresiklott próbálkozásokra
  • Több boldogságod lesz az életben, mert végre érezni fogod a tudás hatalmát
  • Kezedbe veszed az irányítást a folyamatok felett, és rájössz hogy ez jó!
  • Legyőzöd a félelmeidet, magabiztosságra teszel szert
  • Büszkén kínálod meg vendégeidet minőségi nedűvel – ami MESTERMUNKÁD EREDMÉNYE!

Mit mondanak a szkeptikusok a borászati mérésekről és miért NINCS igazuk?


thinking_man_png11602Minek méricskéljek én cukortartalmat, savtartalmat, kéndioxid tartalmat? Nagyapám se tette, mégis tudott bort készíteni!

Biztosan voltak olyan évek, amikor nagyapáinknak is összejött minden, és sikerült jó bort  készíteni mérés nélkül. De arról ők sem dicsekedtek, hogy hány hektoliter bort kellett kiöntenie, mert fogyaszthatatlan volt. És persze a minőséget sem tudjuk visszamenőleg felmérni… A mérésekkel csökkentjük a rossz végtermék megjelenésének az esélyét. Minőséget kontroll nélkül nem lehet elérni!

Van nekem egy fokolóm! Megmérem azzal a cukortartalmat és elég az nekem…

Az ilyen válasz, annak a jele, hogy az illetőnek még nagyon sokat kell tanulnia a folyamatok ellenőrzésének fontosságáról. A fokolóval elég munka- és időigényes a mérés és ezért csak ritkán lehet vele mérni,  és ez közel akkora hatékonyságot jelent, mintha nem is mérnénk semmit. Csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha folyamatosan ellenőrizzük a szőlő majd a must cukor és sav tartalmát, a bor sav és kéndioxid tartalmát!

Ez biztos baromi drága!

A tudatlanság a legdrágább ár, ami miatt veszteségeket termelünk. A rossz bor tényleg baromi drága, hiszen nem csak az alapanyagok vesznek kárba, hanem energiánk, munkánk, örömünk, amiket nem lehet pénzben mérni.  Pár üvegnyi bor árából, most évtizedekig működő refraktométert kapsz, hozzá pH-mérőt, bor titráló készletet ami többszörösen visszahozza az árát.

IGEN, Megvásárolom a Borászati Készletet! elkezdem alkalmazni a tudományos módszereket. Tudom, hogy ez egy jó befektetés, ami egy szezon alatt meg fog térülni és akár 50 évig csak nyereségem lesz belőle. Ezzel, eredményesebbé teszem tevékenységemet, szomszédaim, ismerőseim barátaim irigykedve fogják nézni eredményeimet, és tőlem fognak tanácsot kérni a borászati folyamatokról, mert hisznek tudásomban , amit minőségi boraimmal tudok alátámasztani!.

Most több mint 40% kedvezménnyel Tiéd lehet a legnépszerűbb csomagunk!

untitled-design4

Szüreti EXTRA csomagod tartalma:

  • akár 50 évig is működő refraktométer

  • pH mérő, amelyikkel 0,01 pontossággal mérhetsz, kalibráló és tároló oldatokkal

  • Borteszt készlet

  • INGYENES házhoz-szállítás 1 munkanapon belül

    58.490 Ft helyett

    csak 34.790 Ft!

    Kipróbálom a Borász Mester Csomagot!
    [/fusion_text]

    Még ennyi készlet érhető el: 19 db

    Mit fogsz mondani ha elkezded használni a Borász Mester Készletet?

    A párodnak ezt fogod mondani:

    Figyelj Drágám! Idáig nagyon sok felesleges dologra költöttem pénzt, amit nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem használok. Most olyan műszer-készletet találtam, amelyik neked is hasznos lesz! Nem csak a borászatnál fogjuk tudni használni, hanem gyümölcslevek készítésénél, lekvár főzésnél, savanyúságok készítésénél te is használhatod majd! Virágaid talajának a pH értékét is megmérem neked, hogy még szebbek legyenek!

    Ha a szomszédod megkérdezi, hogy mi ez a kukker amit használsz...?!

    Büszkén mondod majd neki, hogy te már refraktométert használsz a szőlő és gyümölcsök cukortartalmának a mérésére. Természetesen minden itt megszerzett tudást a pH mérésről, savtartalom és kéndioxid tartalom méréséről, nem muszáj átadnod neki, had fúrja egy kicsit a kíváncsiság az oldalát!

    És magadnak ezt fogod mondani:

    Büszke vagyok magamra, mert tétovázás nélkül meghoztam egy döntést ami pozitív irányba mozdította el az életemet. Hiszek a tudás erejében, és egyre többet tanulok a dolgokról amelyekkel örömmel foglalkozom. Tudom, hogy a tudásba és magamba fektetett pénz a legjobb befektetés, és ezután is így cselekszem.

    Van esetleg még kérdésed amire nem kaptál választ? Írj nekünk bátran, válaszolunk!

    E-mail címünk:

    info@labornite.hu

    Munkanapokon 24 órán belül válaszolunk leveledre, írj nekünk nyugodtan.