Ha videópárti vagy, akkor játszd le az alábbi videót(ajánlott, több információ hangzik el), ha inkább szöveget olvasnál, akkor pedig görgess túl a videón és olvass tovább!

Kertészeti Mérések: Milyen műszert válasszak?

Csatlakozni akarok!

Csatlakozz a Növénytermesztők Zárt Facebook csoportjához!

Csatlakozni akarok!

Nemrég felkeresett engemet egy palántatermesztő fiatalember. Ő belekezdett a dohány palánták termesztésébe, és egy barátja, aki már régebben ezzel foglalkozik megmondta neki, vásároljon magának  egy  EC és pH mérőt, mert az EC és pH mérések nélkül  nem lesz eredményes a munkája.

Megkérdeztem, milyen műszerre gondolt? A barátjának egy kombinált pH/EC mérője volt, vagyis olyan, amelyikben be van építve egy műszerbe a pH és EC érzékelő szenzor. Hát ő is olyat szeretne.

Mondtam, rendben, de azt tudja, hogy a kombinált pH/EC mérők  ára 60 ezer forinttól  kezdődnek? Igen, barátom mondta nekem – volt a válasz. Megkérdeztem: Adhatok-e tanácsot , jobban elkölteni a pénzét, mint megvenni a kombinált pH és EC mérőt? Válasz – Szívesen meghallatja. A végeredmény – vásárolt magának 1 db pH mérőt, 1 db EC mérőt, 1 db RAPITEST készletet a nitrát, foszfor és kálium szint mérésére a talajban és minderre elköltött 35 ezer forintot!

Ez az eset is mutatja, hogy a tudatlanság sokba kerül. Most megpróbálom röviden elmagyarázni mindazt, amit a műszerek és eszközök vásárlása előtt tudni kell egy gazdának. Az alábbiakban összefoglalom azt, amit a könyvünkben részletesen leírtunk, táblázatokkal, konkrét adatokkal alátámasztva elmagyarázunk olvasóinknak.

Mérések bevezetésének a sorrendje

Ha még te nem végzel méréseket, de be akarod vezetni a gazdaságodba, akkor felmerülnek az alábbi kérdések:

  • Mennyibe kerül?

  • Mivel kezdjem?

  • Lehet-e lépésről-lépésre növelni a műszerparkot és eszközöket?

Mivel már nem egy gazdának segítettünk, már tisztán látjuk mit, mikor , milyen sorrendben kell vásárolni.

A mérések bevezetése a gazdaságodba – invesztálás, befektetés a gazdaságod fejlődésébe!


1.LÉPÉS. TUDÁSBÁZIS megszerzése – “Pénztermelő növénytermesztés” könyv beszerzése – 2500 Ft!

Ez  a garantáltan legjobb befektetésed! Két ezer ötszáz forintért egy lapátot sem tudsz megvenni, ez pedig a lapáthoz viszonyítva ez egy eszkavátor. (kattints a képre!)

Első mérőeszköz. 

Ha dönteni kell, mit is vegyél meg legelőször, mert most nincs többre lehetőséged, az én véleményem – kezd az EC mérővel. Ha már van egy EC- mérőd, akkor már megtudod mennyi a talajod sótartalma és milyen EC értékre kell beállítanod a tápoldat szintet. Már sokkal pontosabban fogod végezni a növények táplálását. Hogyan kell ezt csinálni – elolvashatod a könyvben.

Második mérőeszköz.

Az EC mérő vásárlása után a legfontosabb a pH mérő. Ha megteheted vedd meg csomagban mind a kettőt – így kedvezményesebben hozzájutsz, vagyis a pH mérő +EC mérő kerti készlet kb. 25 ezer forintért is elérhető. Legtöbb gazda ezzel a készlettel kezd és ér el komoly sikereket

3.Mérőeszköz – RAPITEST NPK meghatározó készlet.

Ezzel a 3 eszközzel kezdődik az igazi profi hozzáállás a mérésekhez. Először is megtudsz annyi sok információt a növényed talajáról, amelyekről nem is álmodtál idáig. Ha te tudod mennyi nitrogén, foszfor vagy kálium van a talajban, akkor azt is tudod miből van hiány, vagy többlet most a te kertedben. Éppen azt a “vitamint” adod a növénynek , amire szüksége van- ha virágzik, akkor virágzást elősegítő keveréket, vagy ha épp termést hoz – akkor a terméshozam növelő vitaminokat. Vitaminok alatt természetesen az NPK-t értem. Hisz a műtrágyák a növények vitaminjai.

4.Mérőeszköz, a nedvességtartalom mérő, vagy tenzióméter.

Az öntözés beállításának fontosságáról, már beszéltünk egy másik videóban.

Ha bevetjük ezt a négy mérőeszközt: EC-mérőt, pH-mérőt, Rapitest készletet és a tenzióméter, professzionális szinten elvégezhetjük a technológiánk ellenőrzését, pontos hangolását és növelhetjük profitunkat, akár 50%-al is!

Még egy megjegyzés: Vásárolj mérőeszközöket is csomagban! Úgy spórolhatsz a kiadásokon. Például, akár 35 ezer forintért is megvásárolhatod a 45 ezer forintos EC+pH+Rapitest készletet

Kérem a Könyvet!

Tanulj meg mindent amit tudnia kell egy gazdának a mezőgazdasági mérésekről gyorsan, érdekesen és érhetően. Egy jó minőségű ásó nagyjából 10000 Forintba kerül.
2500 Forintért olyan tudást kapsz, ami felér egy markolóval.

Most Ingyenes Kiszállítással!

Kérem a Könyvet!