Előző cikkünkben bemutattuk Lászlót és a terveinket Célunk a chili termesztése, és termésének maximalizálása a legfrissebb tudományos eszközök alkalmazásával.

Ma olyan titkokat osztunk meg veled a Talaj EC mérésekről, amik számunkra súlyos tanulópénzek voltak saját gazdaságunkban, és Neked nem kell majd ezeket a hibákat elkövetned. Ajálom, hogy nézd meg a videót, a titok ott van elrejtve:

Chili termesztése  – II. rész

Chili termesztése – Mérőműszerek bemutatása

Ezeket a műszereket fogja használni László a hétköznapokban.
Ha érdekel Téged, a képekre kattintva kaphatsz bővebb információt.

A Továbbiakban nem fogunk már a műszerekre visszatérni.

1.Szúró elektródás pH mérő – CP105X


Közvetlenül a talajban végezhetőek el a mérések, százados pontossággal. Elegendő 3 hetente kalibrációt végezni. Speciális kialakításának köszönhetően az elektródája újratölthető, így élettartama többszöröse a piacon található többi készüléknek. Kiemelten ajánljuk ezt a műszert, mindenkinek aki talaj pH-t szeretne mérni.

2 . Szúró elektródás EC mérő – Groline


Közvetlenül a talajban végezhetőek el a mérések, százados pontossággal. Szükséges hetente kalibrációt végezni. Fémből készült az elektródája, pontos és megbízható mérés végezhető vele. Kiemelten ajánljuk ezt a műszert, mindenkinek aki talaj EC-t szeretne mérni.

A higításos mérés elvégzéséhez az előkészülettel és eltakarítással legalább 30 perc elmegy. Ezt a munkát  1-2 perc alatt el tudod végezni, úgy hogy nem is kell mintákat venni! (ezt a videóban be is mutatjuk!)

3 . Rapitest NPK készlet


A műtrágya forgalmazók receptjei  abból indulnak ki, hogy a talajban minden elem (Nitrogén, Foszfor, Kálium) hiányos állapotban van. Így persze, több műtrágyát kell kivinni, mint az optimális szint lenne. De miért adjunk többet bármelyik elemből, ha többlet kárt is okozhat ?

A RapiTest : EGYSZERŰ, GYORS, HATÁSOS megoldás  a talaj tápanyagszintjének a felmérésére.

Minden eredményt továbbra is feljegyzünk, és minden fontosabb mérföldkőről befogunk számolni itt a Modern Gazda Blogján.

A következő cikkünkben, a talaj EC és NPK méresekről lesz szó, videós és szöveges magyarázatokkal. Maradj velünk, és kövesd végig azt, hogyan fogjuk megváltoztatni László chili termesztés-i szokásait 🙂