Agrár Marketing: azaz, Mihez kezdhet egy gazda az internet korában?

Ha videópárti vagy, akkor játszd le az alábbi videót(ajánlott, több információ hangzik el), ha inkább szöveget olvasnál, akkor pedig görgess túl a videón és olvass tovább!

Agrár Marketing – Alapok

Nagyon sokan dolgoznak a mezőgazdaságban, a saját kis gazdaságukban, ezzel biztosítva családjuk megélhetését. Ezt a munkát mar 10-20 éve végzik, szinte monoton módon, évről évre ismételve a munkamenet minden fázisát. A türelem, a szorgalom, az osszegyűjtött tapasztalat meghozta a maga gyümölcsét, sikerült elérni egy bizonyos életszínvonalat, saját magadnak és családodnak.

Olvasva a blogcikkeinket, amelyek leginkább arról szólnak, hogyan tudtál többet termelni jogosan merül fel benned, hogy mihez fogsz kezdeni a többlet terméssel. Az egyik facebook kommentben tették fel nekünk egész pontosan ezt a kérdést, hogy „ugyan minek növeljem meg a termésemet, mikor a jelenlegi is van hogy rám rohad”. Őszinte leszek, megdöbbentem ezen a hozzáálláson. 2017 ben, amikor annyi lehetőség áll előttünk az értékesítésre, valaki nem a lehetőséget látja a több termésben, hanem a terhet. Ezért született meg ez a cikk, amely bevezet téged az agrár marketing alapjaiba.

A legtöbb gazda nem lát maga előtt alternatívát, csupán két opciót: Eladom a nagykereskedőnek gyorsan de fillérekért, vagy eladom a piacon cserébe ott roskadok minden nap több órát (már ha el tudom adni az egészet..).

Néhány évvel ezelőtt tényleg ennyi alternatíva közül válogathattál. De ma már megváltoztak a játék szabályok.

Marketing, pénzügy, kontrolling?

A legtöbb embernek még a hátán is fel áll a szőr az ilyen szavaktól. Minek nekem ilyennel foglalkoznom, ott van a könyvelőm, az ő dolga a papírokkal bíbelődni, van nekem így is annyi dolgom.A növénytermesztési technikák abban segítenek neked, hogy minél több és minél jobb termésed legyen. A marketing abban , hogy ezt a minőséget tudd is lekomunnikálni, és akár a jelenlegi ár többszöröséért add el a termésedet. Ha jó minőségű a terméked, akkor kellő marketing tudással el lehet azt adni bárhol a világon. Igen!

 

Ki lehet lépni a külső piacokra is- az internet korszakában, a modern logisztikai vállaltok működése mellett, külföldre is egyszerűbb lett eladni termékeket. Ha az ászsiaik el tudják adni a rosszabb minőségű árujukat világszerte, akkor pont a kiváló minőségű magyar agrár termékeknek ne lenne piaca? Épp ez mutatja leginkább a marketing hiányát a mezőgazdaságban. A pénzügy és kontrolling rendszer nélkül esélye sincs egy gazdaságnak a stabil és kiszámítható növekedésre. Tudnod kell előre, legalább 1-2 évvel, hogy mikor, hol, mennyi és milyen költségeid és bevételeid lesznek ahhoz, hogy finanszírozni tudd a termelési folyamatokat és fejlesztéseket.

Nézzük milyen alternatíváid vannak 2017ben,

ha nem a piacon vagy nem a nagykereskedőhöz fordulsz

1.)Hosszú távú stratégia, de leginkább kifizetődő: BRANDING, azaz kezdj saját márka kiépítésébe:

Manapság a kis manufaktúrák által létrehozott termékek óriási népszerűségnek örvendenek. Miért is ne hozhatnád létre a saját névjegyet által gyártott zöldségeket, gyümölcsöket, virágokat, stb. Meséld el a történeted, hozz létre egy blogot, egy facebook oldalt, később egy webáruházat. Készíttess egyedi arculatot, csomagolást, ami megkülönböztet téged másoktól. És ne felejts el minél több kulisszatitkot megosztani a gyártási folyamatokról. Ez jobban érdekli az embereket, mint hinnéd. Nézd meg a mi honlapunkat, én magam szerkesztem, pedig semmilyen informatikai iskolába nem jártam. Ma ez már sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. Ha szeretnéd, Neked is tudok segíteni a saját honlapod elindításában.

Valódi Magyar Példa

(Forrás: Facebook – Igaz Történet  )

Remek példa erre, az Igaz Történet. Ők egy kis békéscsabai kolbász manufaktúra, akik nem félnek attól, hogy kiteregessék a „szennyest” J Remek illusztrációkkal, posztokkal, saját arculattal, és vérbeli magyaros temperamentummal mutatják be a kolbász készítés csínját-bínját. Csak tanulni lehet tőlük, hogy mennyire szerethetővé mégis 21. századivá teszik a sokunk által nagy becsben tartott magyaros ízvilágot.

2.) Termelj divatos termékeket, amelyekre jelenleg nagyobb az igény:

Növénytermesztőként érdemes figyelned a divatos, egészséges ételek alapanyagait, amelyeket a legtöbb diétázó örömmel fogyaszt. Ezek az alapanyagok, főleg ha bio termesztéssel teremnek, az eredeti ár többszöröséért is értékesíthetőek.

Remek példa erre az édesburgonya. Tudod, hogy mi a különbség az édesburgonya és a krumpli között? A te szemszögedből az, hogy az édesburgonyát legrosszabb esetben is 500 Forintos kilós áron tudod majd értékesíteni. Alacsony szénhidráttartama miatt nagyon népszerű az egészséges életmódot folyatók körében. (Az én személyes kedvencem is : ) És ez csak egy példa volt.  További lehetőségek: hajdina, quinoa, amaránt, utifű, homoktövis, aloe vera, gyömbér, torma(wasabi), szarvasgomba stb.

3.)  Értékesíts a közeli városokban

Szórólapozd körbe a hozzád legközelebb eső nagyvárost, és vállalj többlet szolgáltatást (pl. házhozszállítást). Az emberek szeretik a kényelmes vásárlást és a megbízhatóságot. Ha megfelelő minőségű terméket szolgáltatsz nekik, házhoz szállítva, akkor hosszú távú visszatérő vevőket tudsz generálni és természetesen a jelenleginél magasabb árat is kérhetsz majd, hiszen egy jó szolgáltatást meg kell fizetni. Érdemes bekérni a vevőid telefonos elérhetőségét, email címét, és tartani velük a kapcsolatot.

4.) Export

Sokan ma is lehetetlennek tartják azt, hogy külföldi piacokra termeljenek. Pont ez a kishitűség az, amit kihasználhatsz. Nem ez az első opció, amit ajánlanék számodra, hiszen ez jár a legnagyobb kockázattal. De ha megfelelő termelési kapacitással rendelkezel, akkor érdemes felkeresned egy erre szakosodott exportőr céget, akik segíthetnek neked eljuttatni a termésedet a világ bármelyik tájára.

A mai modern logisztikai lehetőségek mellett, kilépni az európai piacra, a kiváló minőségű magyar mezőgazdasági termékekkel, már nem az álom kategóriába tartozik. Ha lesz rá igény, akkor csak erről külön is írni fogunk egy cikket, hogyan is tudsz külföldre lépni a termékeiddel, milyen lépéseken kell keresztül menned, kihez érdemes fordulnod.

Igaz csak 4 alternatívát kínáltunk fel, de valójában ezeknél sokkal szélesebb lehetőségekkel rendelkezel. De elsősorban az a feladatod, hogy a terméshozamodat olyan szinten tudd tartani, amely stabil növekedést biztosít számodra. Az értékesítési alternatívákról ennél sokkal részletesebb segítséget fogsz tőlem kapni.

Megtanítalak honlapot készíteni, Facebook oldalakat létrehozni, blogolni, kereső optimalizálni, és mindent ami ahhoz szükséges, hogy a gazdaságod ne támaszkodjon többé a nagykereskedők nevetséges felvásárlói árára. Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, kérlek oszd meg másokkal is. Ez számomra is egy visszajelzés, hogy szeretnél ilyet tanulni. Ha van véleményed, szólj hozzá az oldalon!

Ahhoz hogy megnöveld a termésed szükséged lesz

⟱⟱⟱ Erre a könyvre ⟱⟱⟱

  • Hiánypótló kézikönyv növénytermesztőknek. Megkapod azt a tudást, amit mi évek kemény munkájával szereztünk meg.

  • Kivitelezési tervek, 60 oldalon, szájbarágva

  • Ennyire még soha nem volt egyszerű meggazdagodni a növényeidből.

Kérem a könyvet!

(Most ingyenes szállítással.  Katt a gombra!)